OTELİMİZDE ALINAN ÖNLEMLER

  • Otelimiz bünyesinde koruyucu kıyafet ve ekipman ile tesis girişinde talep edilmesi halinde maske hazır bulunduruluyor.
  • Misafirlerimize , resepsiyonda Covid-19 ile hijyen konusunda alınan önlemler ve uygulamalar ile misafirlerin uyacakları kurallar hakkında yazılı bilgi veriliyor.
  • İşletmemizde kullanılan tüm tesisat ve donanımların (enerji, ısıtma, havalandırma, iklimlendirme ekipmanları, bulaşık, çamaşır makineleri, buzdolapları, asansörler vb.) koruyucu bakım ve onarımının periyodik olarak yetkili servise veya konusunda eğitim almış uzman kişilere yaptırılması bir plan dahilinde sağlanıyor.
  • Otelimizde ki tüm ünitelerinin girişinde olası yığılmalar dikkate alınarak yerlerin işaretlenmesiyle sosyal mesafeyi belirten düzenlemeler yapılmıştır.
  • İşletme bünyesinde Sağlık Bakanlığı onaylı alkol bazlı el antiseptiği veya dezenfektanı mevcuttur.
  • Otel personelimize hijyenik malzeme ve koruyucu ekipmanların kullanımı ile ilgili eğitimler verilmektedir.
  • Misafirin otele giriş işlemleri, sosyal mesafe konusunda bilgilendirilmesi, bulaşı riski dikkate alınarak misafirin valiz veya eşyalarının kendisi veya bellboy tarafından taşınacağına ilişkin bilgilendirme yapılmaktadır.
  • Misafir kullanımı için resepsiyon bölgesinde alkol bazlı el dezenfektanı, koruyucu ekipmalar bulunmaktadır.
  • Oda kartı, kalem, resepsiyon zili vb. ekipmanların kullanım tekrarı olması durumunda dezenfeksiyonu gerçekleştirilerek uygun şekilde muhafazası sağlanmaktadır.
  • Odalardaki su ısıtıcıları, televizyon ve klima kumandaları her misafir otelden ayrıldığında dezenfekte edilmektedir.
  • Odalarımız en az 12 saat olacak şekilde havalandırılmaktadır.
  • Odalarda tek kullanımlık (şampuan, sabun, duş bonesi, bardak vb.) malzemelerin kullanılması için düzenleme yapılmıştır.
  • Misafirin odasındaki nevresim, çarşaf havlu gibi tüm tekstil malzemesi ayrı ayrı poşetlere konularak otel dışında çamaşır yıkama hizmeti alınan firmaya iletilerek bu ürünlerin diğer malzemelerden ayrı olarak yıkanması sağlanıyor.
  • Mutfaklarda tüm gıdalar temiz, gıdaya uygun nitelikte bir ekipman ile ve üzeri kapalı olarak depolanıyor.
  • Mutfaklarda mevcut depolama alanlarında sıcaklık ve gerekli hallerde nem ölçümleri gerçekleştirilerek kayıt altına alınıyor.
  • Mutfaklarda gerçekleştirilen ölçümler esnasında kullanılan ekipmanlara periyodik kalibrasyon işlemi uygulanıyor.
  • Mutfaklar içerisinde gerekli alanlarda sağlam, kapalı şekilde muhafaza edilebilir çöp kovaları vb. mevcut.
  • Mutfaklarda çalışan personelinin mutfağa girişleri kontrol altında.(İş Kıyafetleri ve Hijyen Ekipmanları Kullanımı)
  • Restorantımızın kapasitesi %50 düşürülmüştür.
  • Masalar arası en az 1,5 metre, sandalyeler arasında ise 60 cm mesafe bırakılmıştır.
  • Yeme & içme alanlarında servis ekipmanları servis öncesi ve sonrası düzenli olarak temizleniyor.
  • Ortak kullanımda olan çay/kahve makinası, sebil, içecek makinası ve benzeri cihazlar kaldırılmıştır ve misafirlerimize bir görevli aracılığıyla bu cihazlardan içecek verilmesine dair düzenlemeler gerçekleştirildi.
  • Yemek Masaları ve mobilyalarının, masa üstü ekipmanlarının (tek kullanımlık olanlar hariç) alkol bazlı ürünler ile temizlikleri her müşterinin kullanımı sonrasında gerçekleştiriliyor.
  • Masa üzerinde tek kullanımlık tuzluk, biberlik, peçetelik bulunuyor.
  • Misafirlerin ve personelin ulaşabileceği alanlarda alkol bazlı el antiseptiği/dezenfektanı vb. malzemelerin varlığı mevcut.
  • Personel, çalışma esnasında kişisel koruyucu ekipman (tek kullanımlık eldiven ve önlük, cerrahi maske) kullanıyor.